• Teckenstorlek
facebook
IntresseanmÄlan: 020 202930
PlaceringsfÖrfrÅgan: 040 231741

Kontakta Oss:

Vardagar 08.00-16.30

arrow020 202930

E-post: info@familjehemifokus.se

Fyll i din intresseanmälan här

Familjehemsplaceringar

De flesta barn och unga som placeras i familjehem har särskilda behov. För att kunna ge dem bra familjehem, och stödja och utbilda våra familjehemsföräldrar på bästa sätt, delas familjehemsplaceringarna in i tre olika kategorier:

1. Konsulentstödd familjehemsvård akut

Akutplaceringar görs när ett barn behöver komma till ett familjehem väldigt snabbt. Familjehem i fokus har familjehem i beredskap när detta händer. En akutplacering kan vara allt från ett par dagar upp till några månader. Vid akutplacering kan vi ibland inte att ge så omfattande information om barnen som placeras.

2. Konsulentstödd familjehemsvård

Standardplaceringar kan vara från ett par dagar upp till några månader. Familjehem som åtar sig en standardplacering tar emot barn som är väl införstådda med att de kommer att återvända till sin ursprungsfamilj, flytta ut när de når myndig ålder eller när de får en annan placering.

3. Konsulentstödd förstärk och kraftigt förstärkt familjehemsvård

Några av de barn och unga som vi placerar har ett ökat behov av stöd och hjälp från sina familjehem och vår personal. I vissa fall kräver det att en vuxen alltid finns närvarande för att möta barnets behov. Det finns då en mycket nära kontakt mellan familjehemmet och våra medarbetare.

Kontakta Oss:

Vardagar 08.00-16.30

arrow020 202930

E-post: info@familjehemifokus.se

Fyll i din intresseanmälan här