• Teckenstorlek
facebook
IntresseanmÄlan: 020 202930
PlaceringsfÖrfrÅgan: 040 231741

Utbildning och stöd familjehem

Under utredningstiden för att bli familjehemsförälder hos Familjehem i fokus går du en introduktionsutbildning med obligatorisk närvaro. Utbildningen handlar om vad som förväntas av dig som familjehem. Även när du blivit godkänd erbjuds du kontinuerlig utbildning under hela din tid hos oss, så att du känner dig säker och kunnig i din roll. Allt för att du ska kunna ge bästa möjliga omvårdnad.
Att vara familjehem är lika krävande som belönande. På Familjehem i fokus ger vi ett ordentligt stöd till våra familjehem, så att du klarar alla utmaningar du ställs inför.
Stödet till familjehemmen består av yrkesskickliga medarbetare, i första hand våra familjehemskonsulenter och terapeuter.

Många av de barn och unga som behöver placeras i familjehem uppvisar ofta problematiskt beteende till följd av vad de varit med om. De kan ha varit utsatta för misshandel, vanvård eller familjeseparation och kan ha svårt att acceptera sin familjehemsplacering. Men med tålamod, förståelse och det stöd som Familjehem i fokus ger, kan dessa utmaningar övervinnas.

Kontakta Oss:

Vardagar 08.00-16.30

arrow020 202930

E-post: info@familjehemifokus.se

Fyll i din intresseanmälan här