• Teckenstorlek
facebook
IntresseanmÄlan: 020 202930
PlaceringsfÖrfrÅgan: 040 231741

Placering i familjehem

På Familjehem i fokus erbjuder vi barn och unga placering i familjehem som är trygga och ger god omvårdnad. Alla våra familjehem är noggrant utredda och kontrollerade.

Varför familjehem?

Många av de barn som placeras genom oss kommer från besvärliga förhållanden, där de kan ha upplevt fysisk och psykisk misshandel, grov vanvård, familjeseparation och familjesplittring. Många är ensamkommande och asylsökande barn och ungdomar som kan ha upplevt svåra trauman i sina hemländer och under sina resor till Sverige.

Påverkade av sina upplevelser, och förlusten av den egna familjen, kan dessa barn och ungdomar ha ett tillbakadraget, eller utagerande beteende.

Familjehem eller institutionsvård

Alla barn och ungdomar är individer med olika behov. En del barn mår bäst av en placering i ett familjehem, medan andra behöver en annan miljö och kan då må bäst i det som kallas institutionsvård.

Ett familjehem ger barnen en trygg miljö med en familjestruktur och vuxna förebilder. De är privatpersoner och eldsjälar som får utbildning genom oss men som kan arbeta med något helt annat än vård och omsorg. Våra familjehem har olika kulturella bakgrunder och kan bestå av en eller flera föräldrar. Ibland finns det egna barn i familjerna och ibland två mammor eller två pappor. Det ger barnen struktur och ett hem där de kan vara sig själva och bygga relationer till sin närmaste omgivning.

För oss är det viktigt att se till barnens behov och ge dem en placering som möter individens behov. Kärnan i vår verksamhet bygger på den trygghet och positiva förändring ett barn i behov av placering behöver för att utvecklas.

Kan du ge barn en trygg hemmiljö?

Familjehem i fokus söker familjehemsföräldrar som har möjlighet att ge barn ett tryggt hem.

Är du över 25 år, har minst ett extra rum ledigt, och har tiden och engagemanget att göra skillnad i en ung människas liv är du hjärtligt välkommen med din intresseanmälan för att bli familjehem hos oss.

Kontakta Oss:

Vardagar 08.00-16.30

arrow020 202930

E-post: info@familjehemifokus.se

Fyll i din intresseanmälan här