• Teckenstorlek
facebook
IntresseanmÄlan: 020 202930
PlaceringsfÖrfrÅgan: 040 231741

Påverkar familjehemsuppdraget min familj?

Att ta sig an uppdraget att bli familjehemsförälder och öppna upp ditt hem för en ny familjemedlem, är ett livsavgörande åtagande och detta kommer definitivt påverka resten av familjen- i synnerhet om du har egna hemmavarande barn.

Om du tänker bli familjehemsförälder, tänk noga över och diskutera med övriga familjemedlemmar om hur detta beslut kommer ett påverka ert familjeliv.

Barn fostrar också

Beslutet om att bli familjehemsförälder kan skapa känslor såsom förväntan, spänning, ångest och oro hos de vuxna. Har du egna barn återspeglas dessa känslor även hos dem.

Dina barn måste nu dela med sig av sitt hem, sina syskon och saker till det placerade barnet – men de egna barnen i familjehem spelar ofta en avgörande roll i om placeringen skall bli en succé eller katastrof. Därför behöver dessa barn extra stöd utöver det föräldrar, syskon och vänner kan ge – och detta stöd står Familjehem i fokus för.

Familjestöd från Familjehem i fokus

På Familjehem i fokus har dina barn tillgång till socionomer, familjehemskonsulenter, terapeuter och andra stödpersoner men ges också möjlighet att kontakta barn och unga placerade i andra familjehem i området.

Kontakta Oss:

Vardagar 08.00-16.30

arrow020 202930

E-post: info@familjehemifokus.se

Fyll i din intresseanmälan här